Producten

First Solo’s & Geslaagden

First Solo’s & Geslaagden 2017-08-29T20:09:46+00:00
1709, 2017

First Solo

METAR EHAM 171155Z 28009KT 250V310 9999 FEW025TCU 16/09 Q1011 NOSIG= Zie de TCU’s, dus tussen de buien door. Hans liet Roel voor het eerst op deze septemberdag (wie weet welke?) een circuit alleen vliegen op een Tecnam. Zelfs een twijfelende Piper (onze Fox) die het circuit niet helemaal volgens de procedure vloog, bracht Roel niet van de wijs. Roel maakte een perfecte landing op baan 18.

709, 2017

First Solo

De lucht was grijs op donderdag 7 september 2017, de wind woei een klein beetje cross, maar binnen de sololimieten. Het was dus prima weer voor het eerste rondje helemaal alleen voor Bart. Na een keurig nette landing in de Tecnam PH-VHA op RWY31 van EHHV kon het feest beginnen! Onze Head of Training Frank heeft zelf de das van Bart een stukje ingekort naar de laatste mode, waarbij opviel dat de schaar aardig bot begint te worden…

409, 2017

Skill-test LAPL SEP(A)

We zijn heel blij voor John! Hij heeft maandagmiddag 4 september 2017 zijn LAPL SEP(A) gescoord! De Tecnam PH-VHA was ook zijn First Solo vliegtuig, dus dat voelde bijzonder vertrouwd. John heeft ons de lekkerste brownies van de wereld beloofd, en we denken dat dat inderdaad wel goed komt… Examinator Sylvain heeft alle papieren ondertekend, dus binnenkort rolt het vliegbrevet door de brievenbus bij John, die dan natuurlijk net brownies aan het bakken is!  Van harte vliegenier!!!

209, 2017

Skill-test PPL SEP(A)

De datum 2 september 2017 staat voor altijd in het logboek van Ferre als de dag van zijn Skill-test PPL(A) SEP. Examinator Frank had natuurlijk bedacht dat de geplande vlucht met de Tecnam VHC naar Antwerpen onderweg moest uitwijken. Na al het bovenwerk en de diverse soorten landingen kwam Ferre uiteindelijk weer gewoon terecht op het vliegveld van zijn woonplaats. Gezagvoerder Ferre, nogmaals van harte gefeliciteerd, en héél veel veilige vlieguren toegewenst!

209, 2017

First Solo

Jawel, op zaterdag 2 september 2017 was het echt soloweer met prachtige wolken, heel erg goed zicht (tot de kust) en weinig wind. Een ideaal moment voor Henry om de Warrior II een paar rondjes door het circuit te vliegen. Voor het eerst helemaal alleen vliegen in een echte Piper dus. Adeline mocht de stropdas strikken, doormidden knippen en op het volle solo bord hangen. Henry, tot snel weer!

2808, 2017

Skill-test PPL SEP(A)

Nol na afloop van zijn Skill-test; “Dank aan examinator Sylvain om na diverse flapless, glide-ins, volle klappen en touch&go’s, het PPL brevet te verlenen! En het viel niet mee, want het was nagenoeg een windstille dag. Dank ook aan het gehele team van de Vliegschool: geweldige professionals die een onvergetelijke ervaring hebben bezorgd met de opleiding in de afgelopen maanden: geweldig!”

608, 2017

First Solo

De datum is zondag 6 augustus 2017. De zon schijnt, Nederland ligt in een hogedrukgebied. Student Pilot In Command Sander heeft vandaag, nog maar net terug van de Flying Legends air show in Duxford, een belangrijke stap gemaakt in zijn vliegersloopbaan, hij vloog namelijk zijn First Solo in een Tecnam. Zijn Flight Instructor Marc heeft de das deskundig doorgeknipt. Sander, veel succes met het vervolg van de vliegopleiding, en dat gaat je zeker lukken denken wij zo!

608, 2017

First Solo

Op de mooie zonnige zondag 6 augustus 2017 heeft Ron feilloos zijn First Solo gevlogen in ‘de Alpha’, een Tecnam P2002-JF. Dat is het belangrijkste moment in het leven van een piloot! De trotse FI Marc mocht traditioneel de stropdas doorknippen. Op een dag als vandaag hadden we onze solisten eigenlijk beter in het zwembad van het zweefvliegkamp van de GoZC kunnen gooien…

2107, 2017

First Solo

Narine liep eind mei voor het eerst bij Vliegschool Hilversum binnen. Op 5 juni jl. had ze haar eerste vliegles. Vandaag, op de prachtige vrijdag 21 juli 2017, heeft ze de PH-TCM voor het eerst helemaal solo bestuurd. Twee circuitjes met twee prachtige landingen! Instructeur John gaf de soloverklaring af. We wensen Narine veel succes met het vervolg van haar vliegopleiding, we liggen helemaal op schema!

1407, 2017

First Solo

Terwijl Frankrijk in feeststemming was vloog op quatorze juillet 2017 Ryan onze F-GCJD voor het eerst in zijn eentje een dubbel circuit en landde met de hoofdwielen op baan 25. Dat is de eerste keer dat de “FOX” bij ons een eerste solo gevlogen heeft. Let speciaal op het weerbeeld, de vlucht zat net tussen 2 occlusie fonten in.

807, 2017

First Solo

Op 8 juli 2017 vloog Hans voor het eerst in zijn eentje een circuit en landde feilloos op baan 31. Volgens Hans; “Een geweldige ervaring. Los van het feit dat ik er klaar voor was en dat het in je eentje anders is (-90 kg) viel mij nog iets op: enorme awareness. Er zit namelijk niemand meer naast je waar je op kunt leunen.” Dat laatste hoefde dus niet meer en daarmee werd Hans onze eerste First Solist op de D-EMHJ.

807, 2017

First Solo

Op Schiphol zouden ze het over een “inbound peak” hebben, maar dat maakte Jeroen niet veel uit. Op zaterdag 8 juli 2017 wist hij de PH-VHA feilloos tussen het overige verkeer te manoeuvreren en landde op baan 31 met een keurige flare (klein hupje). Overigens heeft Rutger hem zover gebracht, maar mag i.v.m. met zijn FI restrictie nog geen First-solo’s aftekenen.

707, 2017

Skill-test PPL SEP(A)

Gisteren, op de mooie datum maandag 17-7-17, heeft Kieran McGirr zijn PPL(A) praktijkexamen gedaan in een Tecnam P2002-JF SEP. Vandaag was er dus ‘tijd voor taart’ met het team van www.vliegschool-hilversum.nl! Vooral vlieginstructeur John werd goed in de wijn en Ierse Whiskey gezet. Kieran, we zijn trots op je en wensen je many happy landings toe!

1705, 2017

Skill-test PPL SEP(A)

13 Maanden geleden vloog Eric bij ons binnen voor zijn eerste vliegles en nu op 17 mei 2017 finaliseerde hij met een kleine 2 uur durende examen vlucht zijn PPL praktijk examen. Uitgerekend op de heetste dag in mei liep de temperatuur in de Tecnam op tot tropische waardes. Gefeliciteerd Eric, je droom is uitgekomen. Op naar Ameland met je gezin!

905, 2017

First Solo

Perfect volgens schema bij les 13 heeft Michael op 9 mei 2017 zijn eerste solo vlucht in de EHAM FIR uitgevoerd. De 5 landingen ervoor onder supervisie van Frank gaven voldoende aanleiding om dit met vertrouwen toe te laten. Een approach volgens het boekje met dito landing is te zien in het filmpje.

2703, 2017

Skill-test PPL SEP(A)

Eigenlijk was het weer te mooi, maar hebben het PPL examen toch maar door laten gaan op 27 maart. Feike is nadat hij zijn eerste vliegles op 3 september 2015 aanving (anderhalf jaar geleden dus) geslaagd om op Single Engine Piston vliegtuigen te mogen vliegen.

 

1503, 2017

First Solo

Ook de dag na de landelijke stemming van 15 maart met prachtig voorjaarsweer was de lokale stemming heel goed. Nol heeft namelijk zijn First Solo gevlogen met de Tecnam PH-VHC. Head of Training Frank moest Nol nog wel even begeleiden met de sprong van de vleugel, maar ook dat mag hij de volgende keer SOLO doen.

302, 2017

Skill-test PPL SEP(A)

Via een kleine omweg is Piet onze eerste leerling die een PPL brevet heeft gehaald op 3 februari 2017 vanuit zijn LAPL brevet. Inclusief RPL heeft hij nu dus 3 SEP brevetten. Volgens ons een recordhouder.

201, 2017

Skill-test PPL SEP(A)

Net na de laatste landing begon er net een TCU uit te hagelen. Deze foto kon nog net gemaakt worden van een zeer blije Marc die net te horen had gekregen dat hij geslaagd was voor zijn PPL(A) brevet op 2 januari 2017. Een mooie start van het jaar!

2712, 2016

Skill-test PPL SEP(A)

Drie maanden na zijn first solo schudde de examinator Janis de hand om hem te feliciteren met het behalen van zijn PPL examen op 27 december 2016. Janis is onze eerste leerling die zijn theorie in een ander land heeft gehaald, wat mogelijk is binnen de EASA regels. De vlucht verliep vlekkeloos en er viel weinig op te merken aan de manier waarop Janis de Tecnam bestuurde, aldus de examinator.

2411, 2016

Skill-test PPL SEP(A)

Halverwege januari dit jaar kwam Geert voor het eerst een vliegschool binnen lopen. Nu op 24 november en dus 10 maanden verder, liet hij aan één van deze examinatoren zien dat hij de Tecnam PH-VHA volledig meester is. Het feit dat je ook naar het KIWA kan rijden met alle vereiste documenten liet Geert zich geen 2 keer zeggen, want ‘s middags ging hij gelijk naar Rijswijk. Maandag aanstaande (dat is na 1 werkdagen) kan hij het brevet al verwachten middels een spoed aanvraag. Hulde aan het KIWA! En ondanks dat we bescheiden zijn willen we deze Whatsapp niet onthouden; “Super bedankt nog voor alle hulp en de geweldige opleiding! Had me geen betere en leukere vliegschool kunnen wensen. Zie jullie heel snel!!!”. PS. aangezien Frank, Geert al de nodige uren had lesgegeven had Ton de eer deze keer.

2210, 2016

Skill-test PPL SEP(A)

Zo ziet een echte piloot er dus uit! Martijn heeft op 22 oktober 2016 succesvol zijn praktijkexamen PPL gedaan. We hebben veel respect voor papa Martijn (recent vader van Lieve) die zijn vliegopleiding heeft doorlopen in best heel drukke privéomstandigheden en vele ondernemende initiatieven in zijn bedrijf! Martijn; heel veel veilige uren in de lucht toegewenst, het echte vliegwerk kan beginnen!

1710, 2016

First Solo

Storm heeft vandaag 17 oktober voor het eerst solo 3 circuits (met lichte crosswind) gevlogen. Binnenkort maar weer wat nieuwe dassen bestellen, want ook deze is doormidden.

1509, 2016

First Solo

Marc heeft zijn first solo tijdens een hittegolf met korte broek gevlogen. Op donderdag 15 september 2016 ging het kwik richting de 30 graden. Om verder af te koelen heeft Marc´s instructeur Kimberley zijn stropdas toen ook maar afgeknipt. Ook de PH-VHA stond na afloop uit te puffen. Marc, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en veel succes in de verdere vliegopleiding.