First Solo’s & Geslaagden

First Solo’s & Geslaagden2017-12-02T10:25:00+01:00
1806, 2019

Sikko

Skill-test PPL(A)

Tussen alle First solo’s in willen we ook graag Sikko feliciteren. Precies met 45 uur in het logboek startte het examen. Op verzoek van Sikko begon het examen met de landing sectie gevolgd door het navigatiedeel. Omdat we door de dassen heen waren ten tijde van Sikko’s first solo, knipte Sylvain deze met plezier door. Twee vliegen in 1 klap dus.

1506, 2019

Thomas

First solo

As said, it was raining ties today. Today Thomas flew a solo circuit for the first time in the PH-VHC. The weather was beautiful with little turbulence. It took Thomas a while to control his flare, but after 20 hours of instruction, he made a perfect landing on runway 31. Congratulations Thomas, well done.

1506, 2019

Wieger

First solo

Naast de SHRA (mooi in de achtergrond zichtbaar), regende het vandaag ook stropdassen. De eerste gelukkige solist was Wieger die door Irvin in de PH-CBN een linkerhand circuit 31 mocht vliegen. Als de theorie wat minder tijd zou kosten, was Wieger al eerder los. Na 24 uur instructie is dit een mooi begin voor nog veel meer vliegplezier. Van harte gefeliciteerd.

906, 2019

Erik

First solo

Op een mooie zondagse middag vroeg de vrouw van Erik of hij nog bijzondere doelen had in zijn leven… Waarop Erik meteen antwoorde; “Ik zou nog graag nog een keer willen leren vliegen”. “Dat moet je dan doen”, zei z’n vrouw.

12 Maanden later op weer een zondagse middag koos Erik voor het eerst “solo” het luchtruim.

Hierna maakte hij twee prachtige landingen en is Erik een belangrijke stap dichterbij het behalen van zijn vliegbrevet.

Gefeliciteerd Erik, en nog vele “happy landings”

206, 2019

Jay

Skill-test PPL(A)

Het heeft even geduurd, maar op 2 juni 2019 heeft Jay met succes z’n vliegbrevet PPL(A)-SEP behaald. Het was een beetje afzien vanwege de hitte en een trim die niet helemaal meewerkte, maar desondanks in the pocket! Volgens examinator Sylvain was het en perfect gevlogen examen door Jay in de PH-VHC, die door de examinator als hoogbegaafd bestempeld werd. Hoog in dit verband is altijd een goede term voor een vlieger natuurlijk. Jay kreeg de tip mee om nu ook meer met gevoel te gaan vliegen. Een prima basis voor de rest van je vlieghobby Jay. Gefeliciteerd names de Vliegschool.

Jay: “Met veel dank en bewondering voor Hans, mijn instructeur. Voor de wijze lessen, de historische verhalen onderweg, het geduld, en de chocomel op Seppe.”

2705, 2019

Paul

Skill-test PPL(A)

Op maandag 27 mei 2019 is Paul geslaagd voor zijn PPL(A)-SEP! Paul, van harte gefeliciteerd namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl, en heel veel veilige vlieguren toegewenst! De tevreden Flight Examinator was Sylvain, en die had er zoals gebruikelijk nog heel wat papierwerk aan.

Als je goed kijkt zie je in de achtergrond nog de stropdas van Paul hangen (derde van linksboven), van zijn eerste solo op 7 mei 2018.

2505, 2019

Sander

Skill-test PPL(A)

Als de examinator een top 10 zou hebben van zijn meest beste kandidaten zou Sander daar zeker in staan. Een keurige en complete vluchtvoorbereiding, alle oefeningen gingen gesmeerd en op alle vragen een treffend antwoord gegeven. In de achtergond de PH-VHA waar Sander ook zijn First solo vlucht op heeft uitgevoerd. Toeval bestaat niet…

1905, 2019

Nicky

Skill-test PPL(A)

Foto’s volgen later, maar we willen toch melding maken van dit praktijkexamen. Volgens de examinator een zeer gedisciplineerde kandidate. En de ATPL boeken liggen al op het nachtkastje, want de beroepsopleiding lonkt.

1905, 2019

Cees

First solo

Niet veel mensen viel het op, want het was achterin het veld op baan 07. Wat een prachtige en beheerste landing!

Hoewel de instructeur het afraadde kwam de PH-CBN wat sloom op gang, want Cees wilde dit moment graag nog op een GoPro vastleggen en ja, zal je altijd zien was de accu leeg. Gelukkig nog een reserve in de tas. Een goede piloot heeft altijd een plan B natuurlijk.

Voor degene die het vliegtuig niet herkenen, in de achtergrond de Cessna F172N waar het allemaal op gebeurde. En wat matched de sleuthanger mooi met de hangaar.

505, 2019

Ryan

Skill-test PPL(A)

Niet dat je denkt dat de datum verkeerd staat, want het is nog steeds lente. Het heeft dus flink geregend tijdens het praktijk examen van Ryan. Op deze bevrijdingsdag, viel naast de regen ook het verlossende woord: “geslaagd”!

Het theoretisch gedeelte was reeds de week ervoor al afgerond. Toen kon het examen niet doorgaan i.v.m. het weer. Ryan gaf toen al aan dat er wat buien aan zaten te komen. Dat zijn de echte dispatchers!

PS. er valt dit keer geen gratis vlieguur te winnen, maar hoeveel knopen wind staat er ten tijde van dit mooie foto moment?

1504, 2019

Joris

First-solo

Het hing al wat weken in de lucht, maar nu stond alles op groen. De wind komt al geruime tijd uit het noord-oosten en dan is baan 07 op Hilversum in gebruik. Dit levert extra turbulentie op in de take-off. Ondanks dat gaf de instructeur de PH-VHD met vertrouwen mee voor een circuit vlucht. Gefeliciteerd Joris met je eerste solo!

3103, 2019

Damiën

Skill-test PPL(A)

Op de eerste dag van de Zomertijd 2019 had Damien zich niet verslapen. Sterker nog, hij heeft de Skill Test voor zijn PPL(A)-SEP met succes gevlogen! Het waren mooie weersomstandigheden, dus makkelijk navigeren :-). Nogmaals van harte gefeliciteerd namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl!
Enne… die Cessna komt heus nog wel na de Tecnam 🙂

2703, 2019

Tim

Skill-test PPL(A)

Missie geslaagd, 2 dagen voor de geplande Brexit is Tim geslaagd voor zijn PPL(A)-SEP examen. Examinator Sylvain was heel tevreden met de prestaties! Tim, van harte gefeliciteerd en heel veel veilige vlieguren toegewenst!

2303, 2019

Boris

First solo

We like to share some photos of the First Solo Flight of Boris! Another pilot is born. A great solo achievement with three very soft landings. The proud Flight Instructor was Ade Line. Boris, congratulations and succes with the rest of your PPL-training!

1702, 2019

Robin

First solo

Zondag 17 februari 2019 was de grote dag voor Robin, hij mocht van VSH Flight Instructor Rick de PH-VHA een rondje helemaal alleen vliegen! Robin, van harte gefeliciteerd en veel succes met het vervolg van de opleiding tot privépiloot bij www.vliegschool-hilversum.nl toegewenst! En Rick jij ook gefeliciteerd met je eerste first solo bij Vliegschool Hilversum.

Gelukkig was razende reporter Berend Jan van AirOnline.nl in de buurt met zijn camera om take off en landing van Robin’s Tecnam P2002-JF te fotograferen 🙂

1502, 2019

Bart

First solo

Op Valentijnsdag donderdag 14 februari was het wel héél mooi weer voor een First Solo. Bart mocht aan het eind van de middag een circuitje 18 alleen vliegen. Final was precies op de juiste snelheid, met daarna afgerond met een keurige flare en netjes geland op de twee wielen van het main gear. All by the book. En wat een hogere vertical speed zonder het gewicht van FI Frank :-). Beste Bart, van harte gefeliciteerd namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl, en veel succes toegewenst met het vervolg van je vliegopleiding richting PPL(A)-SEP!

1202, 2019

Rafael

First solo

Rafael heeft de laatste tijd wat pech gehad met het weer, het was namelijk telkens buiten de limieten voor een First Solo. Op de eerste mooie dag dat het wél kon greep hij zijn kans; helemaal alleen een rondje vliegen in de PH-VHD, een Tecnam P2002-JF van www.vliegschool-hilversum.nl. Vlieginstructeur “Stropdas John” was heel tevreden met de mooie landing! Rafael zelf vond het in één woord: GOED!

2301, 2019

Max

First solo

Dan ben je dus geboren in 2002 en vorige week 17 geworden. En 5 dagen na je verjaardag mag je van je Flight Instructor – in de sneeuw – je First Solo vliegen! Dat overkwam Max vandaag op vliegveld Hilversum, op baan 13 in de Piper Warrior II van www.vliegschool-hilversum.nl.
De trotse instructeur was John Mijnhout die zijn leerling in Zoef terug naar de warme hangaar chauffeerde. Max, dit is een prachtige prestatie en van harte gefeliciteerd namens het hele team van VSH!!”

2412, 2018

Maarten

Skill-test PPL(A)

Wat een mooie vliegdag tussendoor, en wat een mooie dag voor een PPL(A)-SEP examen! Een half jaar geleden begon Maarten met ongekend optimisme zijn vliegopleiding bij www.vliegschool-hilversum.nl, en hij heeft daar bijna full time zijn tanden in gezet. Met goed gevolg, examinator Sylvain was zeer tevreden met de skill test! Maarten, nogmaals gefeliciteerd en hele fijne kerstdagen met de familie!

2412, 2018

Frank

Skill-test PPL(A)

Frank vloog de dag vóór kerstmis 2018 een succesvol praktijkexamen voor zijn PPL(A)-SEP vliegbrevet. Het was een mooie heldere en rustige vliegdag midden in een hogedrukgebied. Flight Examinator Sylvain was heel tevreden, en na al het papierwerk kon het kerstfeest beginnen! Beste Frank, van harte gefeliciteerd met je brevet namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl, welkom bij de club!
Eindelijk dus eens mooi weer voor Frank, het mocht ook wel eens… 🙂

SITUATIE: AAN DE OOSTFLANK VAN EEN HOGEDRUKGEBIED MET CENTRUM BOVEN DE ZUIDELIJKE NOORDZEE VOERT EEN NOORDWESTSTROMING MARITIEM POLAIRE LUCHT AAN. GEDURENDE DE PERIODE BEWEEGT DIT CENTRUM ZUIDOOSTWAARTS EN LIGT AAN HET EINDE VAN DE PERIODE BOVEN DE ARDENNEN.

2011, 2018

Joury

Skill-test PPL(A)

“Ik vertrek”! Het zijn maar 2 woorden…

Wat een spanning zeg. Niet zozeer het praktijk examen, als wel het POF examen. Met nog 1 poging te gaan was het de laatste poging, anders moesten alle theorie vakken opnieuw gedaan worden. En dat terwijl de verhuiscontainer al op weg is naar Bonaire. Met de nodige bijlessen en nadat de verhuisstress was gaan liggen, slaagde Joury vorige week voor POF met maar liefst een score van 91%. Slechts 1 fout in een vak wat door velen als lastig wordt ervaren. Het uitgezette plan naar de dag van vandaag bleek te werken en de examinator was erg trots en bijzonder blij met de perfect uitgevoerde “Approach to stall in a descending turn”. Zeker in deze weercondities met matige turbulentie. Maar ja, de meeste turbulentie hadden wij bij de vliegschool al gehad. We gaan je missen Joury.

Op naar Bonaire, waar een nieuw avontuur wacht. We kijken uit naar wat fraaie luchtfoto’s.