First Solo’s & Geslaagden

First Solo’s & Geslaagden2017-12-02T10:25:00+01:00
1702, 2019

Robin

First solo

Zondag 17 februari 2019 was de grote dag voor Robin, hij mocht van VSH Flight Instructor Rick de PH-VHA een rondje helemaal alleen vliegen! Robin, van harte gefeliciteerd en veel succes met het vervolg van de opleiding tot privépiloot bij www.vliegschool-hilversum.nl toegewenst! En Rick jij ook gefeliciteerd met je eerste first solo bij Vliegschool Hilversum.

Gelukkig was razende reporter Berend Jan van AirOnline.nl in de buurt met zijn camera om take off en landing van Robin’s Tecnam P2002-JF te fotograferen 🙂

1502, 2019

Bart

First solo

Op Valentijnsdag donderdag 14 februari was het wel héél mooi weer voor een First Solo. Bart mocht aan het eind van de middag een circuitje 18 alleen vliegen. Final was precies op de juiste snelheid, met daarna afgerond met een keurige flare en netjes geland op de twee wielen van het main gear. All by the book. En wat een hogere vertical speed zonder het gewicht van FI Frank :-). Beste Bart, van harte gefeliciteerd namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl, en veel succes toegewenst met het vervolg van je vliegopleiding richting PPL(A)-SEP!

1202, 2019

Rafael

First solo

Rafael heeft de laatste tijd wat pech gehad met het weer, het was namelijk telkens buiten de limieten voor een First Solo. Op de eerste mooie dag dat het wél kon greep hij zijn kans; helemaal alleen een rondje vliegen in de PH-VHD, een Tecnam P2002-JF van www.vliegschool-hilversum.nl. Vlieginstructeur “Stropdas John” was heel tevreden met de mooie landing! Rafael zelf vond het in één woord: GOED!

2301, 2019

Max

First solo

Dan ben je dus geboren in 2002 en vorige week 17 geworden. En 5 dagen na je verjaardag mag je van je Flight Instructor – in de sneeuw – je First Solo vliegen! Dat overkwam Max vandaag op vliegveld Hilversum, op baan 13 in de Piper Warrior II van www.vliegschool-hilversum.nl.
De trotse instructeur was John Mijnhout die zijn leerling in Zoef terug naar de warme hangaar chauffeerde. Max, dit is een prachtige prestatie en van harte gefeliciteerd namens het hele team van VSH!!”

2412, 2018

Maarten

Skill-test PPL(A)

Wat een mooie vliegdag tussendoor, en wat een mooie dag voor een PPL(A)-SEP examen! Een half jaar geleden begon Maarten met ongekend optimisme zijn vliegopleiding bij www.vliegschool-hilversum.nl, en hij heeft daar bijna full time zijn tanden in gezet. Met goed gevolg, examinator Sylvain was zeer tevreden met de skill test! Maarten, nogmaals gefeliciteerd en hele fijne kerstdagen met de familie!

2412, 2018

Frank

Skill-test PPL(A)

Frank vloog de dag vóór kerstmis 2018 een succesvol praktijkexamen voor zijn PPL(A)-SEP vliegbrevet. Het was een mooie heldere en rustige vliegdag midden in een hogedrukgebied. Flight Examinator Sylvain was heel tevreden, en na al het papierwerk kon het kerstfeest beginnen! Beste Frank, van harte gefeliciteerd met je brevet namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl, welkom bij de club!
Eindelijk dus eens mooi weer voor Frank, het mocht ook wel eens… 🙂

SITUATIE: AAN DE OOSTFLANK VAN EEN HOGEDRUKGEBIED MET CENTRUM BOVEN DE ZUIDELIJKE NOORDZEE VOERT EEN NOORDWESTSTROMING MARITIEM POLAIRE LUCHT AAN. GEDURENDE DE PERIODE BEWEEGT DIT CENTRUM ZUIDOOSTWAARTS EN LIGT AAN HET EINDE VAN DE PERIODE BOVEN DE ARDENNEN.

2011, 2018

Joury

Skill-test PPL(A)

“Ik vertrek”! Het zijn maar 2 woorden…

Wat een spanning zeg. Niet zozeer het praktijk examen, als wel het POF examen. Met nog 1 poging te gaan was het de laatste poging, anders moesten alle theorie vakken opnieuw gedaan worden. En dat terwijl de verhuiscontainer al op weg is naar Bonaire. Met de nodige bijlessen en nadat de verhuisstress was gaan liggen, slaagde Joury vorige week voor POF met maar liefst een score van 91%. Slechts 1 fout in een vak wat door velen als lastig wordt ervaren. Het uitgezette plan naar de dag van vandaag bleek te werken en de examinator was erg trots en bijzonder blij met de perfect uitgevoerde “Approach to stall in a descending turn”. Zeker in deze weercondities met matige turbulentie. Maar ja, de meeste turbulentie hadden wij bij de vliegschool al gehad. We gaan je missen Joury.

Op naar Bonaire, waar een nieuw avontuur wacht. We kijken uit naar wat fraaie luchtfoto’s.

2010, 2018

Marion

First Solo

Wat een prima First Solo van Marion vandaag. Een prima take-off, een heel mooie landing, en veel lekkere taart na afloop. Zo hoort het te gaan! Trouwens, op één dag na was het precies 10 jaar geleden dat haar vriend Peter (jazeker, óók in de PH-VHA) zijn first solo heeft gevlogen.

En er valt nog een bijzonderheid te melden. Paul heeft heeft een jaar geleden zijn instructeurs aantekening behaald en dit was zijn eerste leerling welke hij voorgedragen heeft aan onze Head of Training. Als restricted instructeur mag je namelijk nog geen First Solo’s accorderen. Een prima inschatting, want na 2 circuits was Marion er klaar voor.

Het bleef nog lang gezellig bij VSH 🙂

1610, 2018

Thijs

First Solo

Die Thijs; die had volgens eigen zeggen “op downwind pas door dat er geen instructeur naast hem zat”! 🙂 Heel relaxed en heel strak gevlogen, alsof een First Solo op de eerste bladzijde van je logboekje de gewoonste zaak van de wereld is. Na een mooie zachte landing kon het dasafknip-ritueel plaatsvinden!
FI Frederik vraagt trouwens wel om een scherpere schaar, deze begint wel erg bot te worden van al die halve VSH dassen…

410, 2018

Ivan

First Solo

En alweer is er een PPL-student voor het eerst alleen de lucht in geweest! Op donderdag 4 oktober heeft Ivan de PH-CBN, een Cessna F172N van VSH een circuitje alleen bestuurd. Ivan is een voorbeeldige leerling, zijn First Solo in de 15e vliegles, na 15:20 uur instructie. Maar dat is geen wedstrijd natuurlijk . Ivan, heel veel succes met het vervolg van je opleiding!

310, 2018

Chris

First Solo

Met behulp van de Hand Control van www.aerobility.com kan het voetenroer van onze Piper Warrior II worden voorzien van handbediening. Daardoor kon paralympisch topsporter Chris vliegles nemen bij Vliegschool Hilversum. Met succes, zie bijgaande foto’s van zijn first solo van vandaag!

Chris deed twee circuitjes; een touch & go en een full stop landing. Onze trotse Flight Instructor Frederik mocht de das traditioneel doorknippen. Zo blij zie je er dus uit na je eerste vlucht helemaal alleen.

AdaptiveChris, nogmaals van harte, ook wij zijn heel trots, en heel veel succes met het vervolg van je vliegopleiding richting PPL(A)-SEP!

2909, 2018

Roel

Skill-test PPL SEP(A)

Een mooiere dag bestaat niet, zowel qua weer als heugelijk nieuws. Roel slaagde met vlag en wimpel voor zijn PPL examen. Op de foto laat Roel zijn navigatie skills zien boven Gorinchem. Een droom kandidaat volgens de examinator die 45 minuten langer heeft gevlogen dan de wettelijke 45 uur, dus 45:45.

1809, 2018

Philipine

Skill-test PPL SEP(A)

Als je met dit weer een examenvlucht kan vliegen en afsluit met een mooie glide-in, dan ben je echt geslaagd!

Vandaag met windvlagen van 25 kts was het hard werken op final runway 25, de “bomenbaan” aldus Philipine. Het waren dus geen lose kreten in “O SOLO MIO”, je kan inderdaad meer dan je denkt.

Skydemon “draaide” mee tijdens de Skill-test en laat duidelijk de oefeningen zien;

 • Take-off EHHV
 • Navigatie naar Gorinchem
 • Uitwijk naar NDB CH (Nieuw Vennep)
 • Noodlanding in laagvlieggebied
 • Steile bochten
 • Stalls;
  • Clean no flaps
  • Approach to stall in landing config
  • Approach to stall in descending turn
 • VOR RTM opdracht
 • 180 IMC turn
 • En 3 landingen;
  • Standaard met een EFATO (incl. crosswind)
  • Flapless
  • Glide-in
409, 2018

Mari

Skill-test PPL SEP(A)

De aanhouder wint; en dat is Mari vandaag! De vertraging zat hem meer in de drukke en onregelmatige werkzaamheden in het buitenland én niet te vergeten een polsbreuk tussendoor. In heb begin nog een deel gevlogen op de Tecnam, maar toen we eenmaal de “Fox” (Piper Warrior) aangekocht hadden, bleek dit dé kist voor Mari te zijn. De missie is helemaal geslaagd, want haast was er niet, als het maar degelijk, goed en veilig was. En dit liet hij ook zien op het examen, aldus de examinator. En nog bedankt voor de heerlijke “flaai-in”.

309, 2018

Ivo

Skill-test PPL SEP(A)

Een prachtig examen op een bewolkte dag. METAR EHAM 031525Z 01009KT 340V050 9999 FEW016 21/17 Q1017 NOSIG= Dus tussen én boven de wolken (VFR on top) het airwork gedaan. De zenuwen te baas en gewoon doen alsof het een les is. Wijze woorden van het thuisfront hebben geholpen.

3008, 2018

Loet

Skill-test PPL SEP(A)

“Dat was écht een feestje vandaag!; wat een super leerling, SUPER gemotiveerd, harde werker, respect dat hij het zelf allemaal bij elkaar moet verdienen en mooi om te zien dat hij een stip op de horizon (testvlieger..) heeft gezet en daar naartoe wil werken…” Aldus het commentaar van de examinator. Graag maken we er nog een opmerking bij dat Loet in een paar dagen alle theorie examens heeft behaald. Met recht een super prestatie.

2808, 2018

Jarrod

First Solo

And yes, he did it! Jarrod flew his First Solo flight today. It all took place at Lelystad Airport due to the T&G-limitations at Hilversum Airport. For that reason we made some extra pictures of Jarrod’s landing in his Cessna 172 at the green grass of Homebase EHHV!

His proud Flight Instructor was Frederik who cut the necktie right in the tough middle! :-). Jarrod, congratulations and see you soon for the next lessons of your PPL flight training!

2808, 2018

Maarten

First Solo

De vliegopleiding van Maarten gaat als een speer! Hij vliegt vaak meerdere keren per week, en ja, dan komt die First Solo snel in zicht. Toch nog een beetje onverwacht zei vandaag instructeur Richard: “ga jij maar eens een rondje alleen”. Zo gezegd zo gedaan, dus vandaag bestuurde Maarten zijn Cessna 172 voor het eerst helemaal alleen. Dat hebben we gevierd met de traditionele dasafknipceremonie! Veel succes met de rest van de vliegopleiding.

2608, 2018

Julius

Skill-test PPL SEP(A)

Zondag 26 augustus 2018 was een mooie dag voor Julius! Het was namelijk de dag waarop hij zijn PPL(A)-SEP skill test met goed gevolg heeft afgelegd. Examinator Sylvain was tevreden en heeft Julius nog goede raad gegeven voor de verdere stappen in zijn vliegersloopbaan; de kersverse PIC wil namelijk verder voor een ATPL en de beroepsvliegerij in. Julius, van harte gefeliciteerd met je brevet namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl!

1407, 2018

Joury

First Solo

Na diverse low passes en 19 uur vliegtraining, vloog Joury zijn eerste solo en landde de Tecnam op de 36. Voor het maximale rendement in combinatie met de reistijd verkiest Joury ervoor 2 vlieglessen per week te volgen. Je merkt duidelijk dat de progressie toeneemt en we gebruiken deze dubbele details om ook andere vliegvelden aan te doen. Les x heen en les y terug. Dat is een duidelijke win win.