First Solo’s & Geslaagden

First Solo’s & Geslaagden2017-12-02T10:25:00+00:00
1809, 2018

Philipine

Skill-test PPL SEP(A)

Als je met dit weer een examenvlucht kan vliegen en afsluit met een mooie glide-in, dan ben je echt geslaagd!

Vandaag met windvlagen van 25 kts was het hard werken op final runway 25, de “bomenbaan” aldus Philipine. Het waren dus geen lose kreten in “O SOLO MIO”, je kan inderdaad meer dan je denkt.

Skydemon “draaide” mee tijdens de Skill-test en laat duidelijk de oefeningen zien;

 • Take-off EHHV
 • Navigatie naar Gorinchem
 • Uitwijk naar NDB CH (Nieuw Vennep)
 • Noodlanding in laagvlieggebied
 • Steile bochten
 • Stalls;
  • Clean no flaps
  • Approach to stall in landing config
  • Approach to stall in descending turn
 • VOR RTM opdracht
 • 180 IMC turn
 • En 3 landingen;
  • Standaard met een EFATO (incl. crosswind)
  • Flapless
  • Glide-in
409, 2018

Mari

Skill-test PPL SEP(A)

De aanhouder wint; en dat is Mari vandaag! De vertraging zat hem meer in de drukke en onregelmatige werkzaamheden in het buitenland én niet te vergeten een polsbreuk tussendoor. In heb begin nog een deel gevlogen op de Tecnam, maar toen we eenmaal de “Fox” (Piper Warrior) aangekocht hadden, bleek dit dé kist voor Mari te zijn. De missie is helemaal geslaagd, want haast was er niet, als het maar degelijk, goed en veilig was. En dit liet hij ook zien op het examen, aldus de examinator. En nog bedankt voor de heerlijke “flaai-in”.

309, 2018

Ivo

Skill-test PPL SEP(A)

Een prachtig examen op een bewolkte dag. METAR EHAM 031525Z 01009KT 340V050 9999 FEW016 21/17 Q1017 NOSIG= Dus tussen én boven de wolken (VFR on top) het airwork gedaan. De zenuwen te baas en gewoon doen alsof het een les is. Wijze woorden van het thuisfront hebben geholpen.

3008, 2018

Loet

Skill-test PPL SEP(A)

“Dat was écht een feestje vandaag!; wat een super leerling, SUPER gemotiveerd, harde werker, respect dat hij het zelf allemaal bij elkaar moet verdienen en mooi om te zien dat hij een stip op de horizon (testvlieger..) heeft gezet en daar naartoe wil werken…” Aldus het commentaar van de examinator. Graag maken we er nog een opmerking bij dat Loet in een paar dagen alle theorie examens heeft behaald. Met recht een super prestatie.

2808, 2018

Jarrod

First Solo

And yes, he did it! Jarrod flew his First Solo flight today. It all took place at Lelystad Airport due to the T&G-limitations at Hilversum Airport. For that reason we made some extra pictures of Jarrod’s landing in his Cessna 172 at the green grass of Homebase EHHV!

His proud Flight Instructor was Frederik who cut the necktie right in the tough middle! :-). Jarrod, congratulations and see you soon for the next lessons of your PPL flight training!

2808, 2018

First Solo

De vliegopleiding van Maarten gaat als een speer! Hij vliegt vaak meerdere keren per week, en ja, dan komt die First Solo snel in zicht. Toch nog een beetje onverwacht zei vandaag instructeur Richard: “ga jij maar eens een rondje alleen”. Zo gezegd zo gedaan, dus vandaag bestuurde Maarten zijn Cessna 172 voor het eerst helemaal alleen. Dat hebben we gevierd met de traditionele dasafknipceremonie! Veel succes met de rest van de vliegopleiding.

2608, 2018

Julius

Skill-test PPL SEP(A)

Zondag 26 augustus 2018 was een mooie dag voor Julius! Het was namelijk de dag waarop hij zijn PPL(A)-SEP skill test met goed gevolg heeft afgelegd. Examinator Sylvain was tevreden en heeft Julius nog goede raad gegeven voor de verdere stappen in zijn vliegersloopbaan; de kersverse PIC wil namelijk verder voor een ATPL en de beroepsvliegerij in. Julius, van harte gefeliciteerd met je brevet namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl!

1407, 2018

Joury

First Solo

Na diverse low passes en 19 uur vliegtraining, vloog Joury zijn eerste solo en landde de Tecnam op de 36. Voor het maximale rendement in combinatie met de reistijd verkiest Joury ervoor 2 vlieglessen per week te volgen. Je merkt duidelijk dat de progressie toeneemt en we gebruiken deze dubbele details om ook andere vliegvelden aan te doen. Les x heen en les y terug. Dat is een duidelijke win win.

1207, 2018

Bart

Skill-test PPL SEP(A)

De eerste les dateert van maart 2017, dus nu na ruim een jaar heeft Bart zijn praktijk examen gevlogen. En hoe. De examinator was met name zeer onder de indruk van de oefening “Stall in the descending turn”. Dit kwam mede door de hoogte stage afgelopen mei tijdens onze weektrip in Eggenfelden, maar specifieker nog de landingen op Vilshofen an der Donau. Een mooie kroon op het werk, zeker na een zenuwslopende afronding van de theorie examens.

2806, 2018

Kevin

Skill-test PPL SEP(A)

Wat was het heet in de cockpit (281225Z 06009KT 010V110 9999 FEW048 26/11 Q1023). Met een totaal van 45:40 uur (10:05 Solo en 35:35 DUAL) voor aanvang van de Skill-test, rondde Kevin zijn examen af in 1:40 uur.

1806, 2018

Bram

First Solo

Commentaar van Bram zelf: “First solo!!!! Woohoo!!”
Commentaar VSH “Knap gedaan Bram!”.

Vandaag vloog Bram zijn eerste rondje helemaal alleen boven moeder aarde, afgesloten met een veilige landing op Vliegveld Hilversum. En inderdaad, je klimt harder als er geen vlieginstructeur naast je zit. De gelukkige FI was Hans. Bram, veel succes met het vervolg van je vliegopleiding Private Pilot License (Aircraft) – Single Engine Piston

1206, 2018

Heather

Skill-test PPL SEP(A)

Four month after Heather flew her first solo, she completed her flying course today with a nice exam. Next week, Heather is flying back to Canada after a year’s stay in The Netherlands. Her PPL(A) license will be send to Canada, so Heather can enjoy her well-deserved achievement and explore the the Canadian scenery. Heather: please send us your pictures and we’re looking forward to seeing you again soon whenever you are back in The Netherlands. It was a pleasure having you here and on behalf of everyone at VSH we wish you well and many happy landings!

906, 2018

Nicky

First solo

Terwijl de Pipistrel Experience days in volle gang waren, vloog Nicky zijn eerste solo op baan 36. Een keurige landing die werd gezien door veel toeschouwers, maar zeker ook door zijn ouders die met verrekijker meekeken. Na de vlucht feliciteerde Frederik zijn pupil, waarna de echte ceremonie plaatsvond. Namelijk het opspelden van een RAF embleem die van zijn opa geweest was. Een prachtig moment en een mooie basis om de PPL opleiding verder af te maken.

306, 2018

Joost

Skill-test PPL SEP(A)

Joost heeft vandaag succesvol zijn PPL SEP(A) examen gedaan. Volgens de examinator: “Mooi en net examen, als bekend van VSH”. Omdat John Joost tot deze hoogte heeft gebracht, is een foto met zijn mentor op zijn plaats. Inkomend bericht 3 werkdagen nadat we alle papieren van Joost naar het KIWA hebben gestuurd; “Net gehoord dat m’n brevet klaar is.. toch best snel! Ze kunnen het opsturen, maar kan het niet weerstaan om hem nu op te halen 🙂 Dus ritje Rijswijk! Nogmaals dank voor alles! Heb het erg naar m’n zin bij VSH!”

2305, 2018

Julia

First solo

Wat een geweldige prestatie! Julia heeft vandaag – heel geconcentreerd – voor het eerst in haar leven helemaal alleen een vliegtuig door het luchtruim bestuurd. Ze mocht haar first solo doen van Flight Instructor Ad en de PH-VHD was de gelukkige Tecnam P2002-JF. Julia, nogmaals van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie en veel succes met het vervolg van je vliegopleiding PPL(A)-SEP!

1205, 2018

Sikko

First solo

Meanwhile at homebase:
Terwijl het overgrote deel van de VSH vloot zich deze week in Duitsland bevindt, is onze PH-VHC achtergebleven op Hilversum voor de vlieglessen. Sikko vloog vandaag zijn first solo met fantastisch vliegweer. Na twee prachtige circuits (en tekstboek landingen!) stond FI Adeline hem met twee duimen omhoog op te wachten. Na de landing snel de kap open, gevolgd door de ontlading en het besef dat je helemaal alleen gevlogen hebt! Sikko, namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl van harte gefeliciteerd en nu op naar het brevet!

705, 2018

Paul

First solo

Wat een weer en wat een mooie dag voor een first solo. Gefeliciteerd Paul! En het smaakte naar meer, dus na een soort van schijnbeweging taxiet Paul gewoon weer terug naar de kop van de baan en “draait” gewoon solo nog een circuit. Klein dingetje is dat onze stropdassen in bestelling zijn, maar gelukkig hebben we nog van die fraaie stickers.

505, 2018

Philipine

First solo

Yeah! We hebben weer een First Solo! Op 4 mei 2018 heeft Philipine voor het eerst helemaal alleen een vliegtuig bestuurd. Ze moest extra lang wachten voor ze de lucht in kon, door 3 kisten die kwamen landen en vervolgens nog een threesixty maken i.v.m. een langzamere TMG-kist op downwind. Goede beslissing! Philipine, van harte met deze wereldprestatie en héel veel succes met het vervolg van je PPL vliegopleiding.

2704, 2018

Jeroen

Skill-test PPL SEP(A)

Met vlag en wimpel slagen op de verjaardag van onze koning is wel een mooie kroon op je opleiding. Super gevlogen en volledig “in control” vloog Jeroen zijn Skill-test.

1904, 2018

Ivo

First solo

“Alles was binnen de parameters!!!”, melde Ivo na een felicitatie van Frank over de radio. Ondanks de hitte voor de tijd van het jaar liep de temperatuur bijzonder hoog op in de D-EMHJ. Duidelijk te zien aan het shirtje van Ivo. Een prachtig circuit en landing gevlogen zoals te zien op het “radar” beeld (transponder stond door de spanning nog op ON, dus Registratie was niet te zien). Wat was hij blij en terecht een welverdiende vermelding op deze pagina.

 

3103, 2018

Hans

Skill-test PPL SEP(A)

De 2e Hans die deze maand zijn PPL praktijk examen afrond. Het was even spannend omdat de examenvlucht voor half april gevlogen moest zijn, i.v.m. het aflopen van het theorie certificaat. En dit kwam voornamelijk door het weer wat de afgelopen maanden bijzonder slecht was qua zicht en regen. En plannen genoeg, want de Night Rating ligt in het vooruitzicht aldus een dolblije Hans.

Flight Examiner Sylvain was zeer tevreden over het nemen van de juiste beslissingen in het drukke circuit.

NB. De PH-TCM blijkt de laatste maand erg populair voor first-solo’s en examens. Geliefd ook, zo te zien aan één van de foto’s. Is voor ons gelijk aanleiding voor een nieuw ritueel.

2503, 2018

Sumeru

First solo

It took a while before a few planes had landed, but once free from traffic Sumeru’s first solo flight took place. As you can see clearly the visibility was not that much, but sufficient to see a perfect landing on the mainwheels viewed from the “Tower”. And Sumeru impressed the public by keeping the nose high enough to make a perfect wheelie. Nice job! EHAM 251355Z 02008KT 330V070 9000 FEW025 11/04 Q1010 NOSIG

2303, 2018

Tim

First solo

Kijk, dat is nu wat adrenaline doet… gewoon in trui met een knoopje of 18 wind. 

METAR EHAM 231055Z 19018KT 9999 FEW025 OVC028 07/01 Q1004 NOSIG=

Overigens, de knoopjes van de instructeur bleven wel strak dicht.

De landing was met een klein hupje op de perfo, maar keurig opgevangen met de nodige backpressure om te landen op de hoofdwielen.

Zo te zien is er nog plek genoeg op het first solo prikboard…

2203, 2018

Eric

First solo

Vliegles als hersentraining! Eigenlijk is dát is waarom Eric begonnen is met de opleiding tot privé-piloot. Zijn vriendin Alida gaf hem een proefles kado om de grijze massa positief te stimuleren naast al het dagelijkse werk. En of dat gelukt is! Vandaag vloog Eric namelijk zijn First Solo in de PH-CBN, met drie mooie landingen in de Cessna F172N. Met deze prestatie is een prachtige mijlpaal behaald, een barrière overwonnen, helemaal zelf een vliegtuig kunnen besturen met alles wat er bij komt kijken! Instructeur John tekende de soloverklaring. Eric én Alida, allebei van harte gefeliciteerd met dit succes, en nu verder ‘tussen hemel en aarde’ met het vervolg van de PPL-opleiding! En dan die foto’s, zo blij ben je dan dus, hihi!!

1803, 2018

Hans

Skill-test PPL SEP(A)

SIGNIFICANT WEER: ... IN DE KUSTPROVINCIES MATIGE TURBULENTIE EN
LANDINWAARTS LOKAAL MATIGE TURBULENTIE, LANGS DE NOORDKUST EN BOVEN
HET IJSSELMEER TOT IN DE TWEEDE HELFT VAN DE PERIODE LOKAAL ZWARE
TURBULENTIE.

Ondanks dit zeer uitdagende weer is Hans geslaagd voor zijn PPL praktijk examen. Een paar uurtjes vliegen in het winterweer in Canada heeft wellicht geholpen. Goed gedaan Hans, het was een interessante reis.