First Solo’s & Geslaagden

First Solo’s & Geslaagden2017-12-02T10:25:00+01:00
1909, 2019

Nicky

Skill-test PPL(A)

“Met een hoge mate van awareness en kundigheid weet Nicky precies hoe het in elkaar steekt” aldus examinator Sylvain. Een mooi compliment voor Nicky die iedere keer trouw gebracht werd door zijn moeder omdat hij nog geen rijbewijs heeft. We zijn benieuwd wie je bij je eerste vlucht meeneemt, want we hebben begrepen dat je een aardige passagierslijst hebt.

909, 2019

Nontas

Skill-test PPL(A)

Onze eerste Griekse student is vandaag geslaagd voor zijn PPL(A) SEP brevet. Volgens de examinator een consensieuze vlieger. De theorie was feitelijk de grootste uitdaging, want de examens worden helaas niet in het Grieks afgenomen. Maar met doorzettingsvermogen en hulp van Drillster is het allemaal goed gekomen. Εκ μέρους του Vliegschool Hilversum, σας εύχομαι πολλή διασκέδαση στην Ολλανδία και την Ελλάδα.

809, 2019

Richard

Skill-test PPL(A)

Met iets meer dan 47 vlieguren is Richard geslaagd voor zijn PPL(A) SEP. Volgens de examinator “goed examen – awareness – airmanship”. Mooi compliment en de Cessna staat voor jullie klaar. Veel vliegplezier met je nieuwe vliegvrienden Kevin en Ivo.

809, 2019

Tobias

First solo

Na een kleine 14 uur heeft Tobias zijn eerste solo gevolgen nadat Reza er voldoende vertrouwen in had. Dat was eigenlijk vorige week al, maar nu stonden alle lichten op groen. Een prima landing, maar volgens Tobias een hupje teveel. Je hebt nog 30 uur om dat te perfectioneren Tobias!

Bij deze roepen we Tobias gelijk uit tot medewerker van de maand, want bij ons werken én de PPL opleiding volgen is wel heel uniek.

Veel plezier en welkom bij ons team.

609, 2019

Pieter

Skill-test PPL(A)

Het is de tijd van het jaar dat er veel buien vanuit het noordwesten het land binnen komen. De Skill-test begon daarom al gelijk na het eerste waypoint met een uitwijk naar de VOR PAM. Vanuit daar richting Woerden, waar we onderweg boven het Naardermeer een prachtige regenboog tegenkwamen. Geen potjes goud gezien, maar de examinator heeft wel een prachtig examen mogen afnemen. Gefeliciteerd Pieter, erg goed gedaan.

309, 2019

Ronald

First Solo

Op deze (beetje grijze) dinsdag 3 september 2019 heeft Ronald voor het eerst zijn Tecnam helemaal alleen bestuurd! De VHC werd na de succesvolle landing begroet door een uitgebreid welkomstcomité, waaronder echtgenote, vliegvriend Joost en de trotse Flight instructor Reza ShahverDiani. Iceman Ronald, heel veel succes toegewenst met het vervolg van je vliegopleiding PPL(A)-SEP namens het hele team van VSH!

2608, 2019

Danny

Skill-test PPL(A)

We feliciteren Gezagvoerder Danny, alias Captain Snacky, van harte met het behalen van zijn PPL(A)-SEP op de warme maandag 26 augustus 2019! De vluchtvoorbereiding was volledig “by the book” en Flight Examinator Sylvain vertelde dat Danny vliegt als een speer! Het examen werd gedaan in de Tecnam PH-VHC, maar de eerstvolgende vliegles gaat het gelijk verder in de Piper Warrior of Archer. Veel veilige vlieguren toegewenst Captain!

2308, 2019

Marion

Skill-test PPL(A)

Marion van harte gefeliciteerd met je succesvolle PPL(A)-SEP skill test op deze mooie vrijdag 23 augustus 2019! The runway in use laat zich makkelijk raden. Heel veel veilige vlieguren toegewenst met Peter! 🎉🎊🎈

2108, 2019

Joost

First Solo

Zo gaat dat dus; onze First Solo procedure met stropdas en schaar. Vandaag woensdag 21 augustus 2019 was de belangrijke dag voor Joost. Voor het eerst helemaal alleen een vliegtuig door het luchtruim sturen. Onze Deputy Head of Training, Reza was de gelukkige instructeur en ook de PH-VHA stond te glimmen. Wél licht hè, zo’n Tecnam zonder FI naast je! Van harte met deze eerste twee solo-circuitjes Joost! Let ook vooral op de vogel die Joost begeleidde tijdens het taxiën.

608, 2019

Nicolo’

First Solo

Now, here we have a great Italian student Pilot in Command! Today, Tuesday 6th of August 2019, Nicolo’ flew his first solo landing on EHHV Runway 25 in his PPL(A)-SEP training, right on schedule in the training syllabus. The weather was good: METAR EHAM 061055Z 25014KT 210V290 9999 FEW030 22/15 Q1009 NOSIG=, with a beautiful Dutch sky full of summer clouds. The tie cut procedure was precisely executed by happy Flight Instructor Ad
Nicolo’, congratulations with this major achievement and we wish you all the best with the next steps of your Flight Training.

308, 2019

Wojciech

First Solo

And there we have another First Solo! The happiest man in the world today is Wojciech, who made for the first time in his life three beautiful landings without his Flight Instructor Ade Line. The lucky aeroplane on this Saterday 3rd of August was the PH-CBN, a Cessna F172N. Wojciech, we wish you all the best for the rest of your PPL(A)-SEP flight training!

2207, 2019

Bart

Skill-test PPL(A)

Flight Examinator Sylvain vond “Bart goed getraind en goed geslaagd”. Het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl feliciteert Bart dus hartelijk met zijn geslaagde Skill-test voor het PPL(A)-SEP! Het was een mooie CAVOK dag, die 22e juli 2019: METAR EHAM 221425Z 26015KT 230V290 9999 FEW030 26/17 Q1022 NOSIG=

Bart zag zijn examen “gewoon als een lesvlucht waarin hij moest laten zien wat hij geleerd heeft”. Nou dat is dus gelukt! En inderdaad, je vliegbrevet halen is een belangrijke stap in je vliegerscarrière die nu pas echt begint! De aanvraag voor een gelijkstelling in de US gaat a.s.a.p. de deur uit voor nieuwe vliegavonturen overseas. Lees meer EU naar FAA gelijkstelling.

1806, 2019

Sikko

Skill-test PPL(A)

Tussen alle First solo’s in willen we ook graag Sikko feliciteren. Precies met 45 uur in het logboek startte het examen. Op verzoek van Sikko begon het examen met de landing sectie gevolgd door het navigatiedeel. Omdat we door de dassen heen waren ten tijde van Sikko’s first solo, knipte Sylvain deze met plezier door. Twee vliegen in 1 klap dus.

1506, 2019

Thomas

First solo

As said, it was raining ties today. Today Thomas flew a solo circuit for the first time in the PH-VHC. The weather was beautiful with little turbulence. It took Thomas a while to control his flare, but after 20 hours of instruction, he made a perfect landing on runway 31. Congratulations Thomas, well done.

1506, 2019

Wieger

First solo

Naast de SHRA (mooi in de achtergrond zichtbaar), regende het vandaag ook stropdassen. De eerste gelukkige solist was Wieger die door Irvin in de PH-CBN een linkerhand circuit 31 mocht vliegen. Als de theorie wat minder tijd zou kosten, was Wieger al eerder los. Na 24 uur instructie is dit een mooi begin voor nog veel meer vliegplezier. Van harte gefeliciteerd.

906, 2019

Erik

First solo

Op een mooie zondagse middag vroeg de vrouw van Erik of hij nog bijzondere doelen had in zijn leven… Waarop Erik meteen antwoorde; “Ik zou nog graag nog een keer willen leren vliegen”. “Dat moet je dan doen”, zei z’n vrouw.

12 Maanden later op weer een zondagse middag koos Erik voor het eerst “solo” het luchtruim.

Hierna maakte hij twee prachtige landingen en is Erik een belangrijke stap dichterbij het behalen van zijn vliegbrevet.

Gefeliciteerd Erik, en nog vele “happy landings”

206, 2019

Jay

Skill-test PPL(A)

Het heeft even geduurd, maar op 2 juni 2019 heeft Jay met succes z’n vliegbrevet PPL(A)-SEP behaald. Het was een beetje afzien vanwege de hitte en een trim die niet helemaal meewerkte, maar desondanks in the pocket! Volgens examinator Sylvain was het en perfect gevlogen examen door Jay in de PH-VHC, die door de examinator als hoogbegaafd bestempeld werd. Hoog in dit verband is altijd een goede term voor een vlieger natuurlijk. Jay kreeg de tip mee om nu ook meer met gevoel te gaan vliegen. Een prima basis voor de rest van je vlieghobby Jay. Gefeliciteerd names de Vliegschool.

Jay: “Met veel dank en bewondering voor Hans, mijn instructeur. Voor de wijze lessen, de historische verhalen onderweg, het geduld, en de chocomel op Seppe.”

2705, 2019

Paul

Skill-test PPL(A)

Op maandag 27 mei 2019 is Paul geslaagd voor zijn PPL(A)-SEP! Paul, van harte gefeliciteerd namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl, en heel veel veilige vlieguren toegewenst! De tevreden Flight Examinator was Sylvain, en die had er zoals gebruikelijk nog heel wat papierwerk aan. Onze Head of Training kreeg deze SMS: “Bonsoir François, Le Paul du ‘Bell’ a montré un bel examen avec des belles atterrisages. Bon Vol et à tous, Sylvain le Lièvre”.

Als je goed kijkt zie je in de achtergrond nog de stropdas van Paul hangen (derde van linksboven), van zijn eerste solo op 7 mei 2018.

2505, 2019

Sander

Skill-test PPL(A)

Als de examinator een top 10 zou hebben van zijn meest beste kandidaten zou Sander daar zeker in staan. Een keurige en complete vluchtvoorbereiding, alle oefeningen gingen gesmeerd en op alle vragen een treffend antwoord gegeven. In de achtergond de PH-VHA waar Sander ook zijn First solo vlucht op heeft uitgevoerd. Toeval bestaat niet…

1905, 2019

Nicky

Skill-test PPL(A)

Foto’s volgen later, maar we willen toch melding maken van dit praktijkexamen. Volgens de examinator een zeer gedisciplineerde kandidate. En de ATPL boeken liggen al op het nachtkastje, want de beroepsopleiding lonkt.

1905, 2019

Cees

First solo

Niet veel mensen viel het op, want het was achterin het veld op baan 07. Wat een prachtige en beheerste landing!

Hoewel de instructeur het afraadde kwam de PH-CBN wat sloom op gang, want Cees wilde dit moment graag nog op een GoPro vastleggen en ja, zal je altijd zien was de accu leeg. Gelukkig nog een reserve in de tas. Een goede piloot heeft altijd een plan B natuurlijk.

Voor degene die het vliegtuig niet herkenen, in de achtergrond de Cessna F172N waar het allemaal op gebeurde. En wat matched de sleuthanger mooi met de hangaar.

505, 2019

Ryan

Skill-test PPL(A)

Niet dat je denkt dat de datum verkeerd staat, want het is nog steeds lente. Het heeft dus flink geregend tijdens het praktijk examen van Ryan. Op deze bevrijdingsdag, viel naast de regen ook het verlossende woord: “geslaagd”!

Het theoretisch gedeelte was reeds de week ervoor al afgerond. Toen kon het examen niet doorgaan i.v.m. het weer. Ryan gaf toen al aan dat er wat buien aan zaten te komen. Dat zijn de echte dispatchers!

PS. er valt dit keer geen gratis vlieguur te winnen, maar hoeveel knopen wind staat er ten tijde van dit mooie foto moment?

1504, 2019

Joris

First-solo

Het hing al wat weken in de lucht, maar nu stond alles op groen. De wind komt al geruime tijd uit het noord-oosten en dan is baan 07 op Hilversum in gebruik. Dit levert extra turbulentie op in de take-off. Ondanks dat gaf de instructeur de PH-VHD met vertrouwen mee voor een circuit vlucht. Gefeliciteerd Joris met je eerste solo!