Producten

FIRST SOLO’s/GESLAAGDEN

FIRST SOLO’s/GESLAAGDEN 2017-05-18T13:23:49+00:00

Eric

GESLAAGD

13 Maanden geleden vloog Eric bij ons binnen voor zijn eerste vliegles en nu op 17 mei 2017 finaliseerde hij met een kleine 2 uur durende examen vlucht zijn PPL praktijk examen. Uitgerekend op de heetste dag in mei liep de temperatuur in de Tecnam op tot tropische waardes. Gefeliciteerd Eric, je droom is uitgekomen. Op naar Ameland met je gezin!

Michael

FIRST SOLO

Perfect volgens schema bij les 13 heeft Michael op 9 mei 2017 zijn eerste solo vlucht in de EHAM FIR uitgevoerd. De 5 landingen ervoor onder supervisie van Frank gaven voldoende aanleiding om dit met vertrouwen toe te laten. Een approach volgens het boekje met dito landing is te zien in dit filmpje;

Feike

GESLAAGD

Eigenlijk was het weer te mooi, maar hebben het PPL examen toch maar door laten gaan op 27 maart. Feike is nadat hij zijn eerste vliegles op 3 september 2015 aanving (anderhalf jaar geleden dus) geslaagd om op Single Engine Piston vliegtuigen te mogen vliegen.

Nol

Nol

FIRST SOLO

Ook de dag na de landelijke stemming van 15 maart met prachtig voorjaarsweer was de lokale stemming heel goed bij www.vliegschool-hilversum.nl! Nol heeft namelijk zijn First Solo gevlogen met de Tecnam PH-VHC. Head of Training Frank moest Nol nog wel even begeleiden met de sprong van de vleugel, maar ook dat mag hij de volgende keer SOLO doen.

Piet

Piet

GESLAAGD

Via een kleine omweg is Piet onze eerste leerling die een PPL brevet heeft gehaald op 3 februari 2017 vanuit zijn LAPL brevet. Inclusief RPL heeft hij nu dus 3 SEP brevetten. Volgens ons een recordhouder.

Marc

Marc

GESLAAGD

Net na de laatste landing begon er net een TCU uit te hagelen. Deze foto kon nog net gemaakt worden van een zeer blije Marc die net te horen had gekregen dat hij geslaagd was voor zijn PPL(A) brevet op 2 januari 2017. Een mooie start van het jaar!

Janis

Janis

GESLAAGD

Drie maanden na zijn first solo schudde de examinator Janis de hand om hem te feliciteren met het behalen van zijn PPL(A) examen op 27 december 2016. Janis is onze eerste leerling die zijn theorie in een ander land heeft gehaald, wat mogelijk is binnen de EASA regels. De vlucht verliep vlekkeloos en er viel weinig op te merken aan de manier waarop Janis de Tecnam bestuurde, aldus de examinator.

John

John

SOLO

Nog binnen de FIRST SOLO ZICHTWAARDE bleef John cool en zette de PH-VHA met een perfecte flare neer op baan 31. Maandag 19 december is de dag die in het logbook genoteerd wordt als FIRST SOLO. John was er zó blij mee dat we nog steeds solotaart eten bij Vliegschool Hilversum. John, van harte gefelicitaart, en héél veel succes met het vervolg van je vliegopleiding namens het hele team van VSH.

Geert

Geert

GESLAAGD

Halverwege januari dit jaar kwam Geert voor het eerst een vliegschool binnen lopen. Nu op 24 november en dus 10 maanden verder, liet hij aan één van deze examinatoren zien dat hij de Tecnam PH-VHA volledig meester is. Het feit dat je ook naar het KIWA kan rijden met alle vereiste documenten liet Geert zich geen 2 keer zeggen, want ‘s middags ging hij gelijk naar Rijswijk. Maandag aanstaande (dat is na 1 werkdagen) kan hij het brevet al verwachten middels een spoed aanvraag. Hulde aan het KIWA! En ondanks dat we bescheiden zijn willen we deze Whatsapp niet onthouden; “Super bedankt nog voor alle hulp en de geweldige opleiding! Had me geen betere en leukere vliegschool kunnen wensen. Zie jullie heel snel!!!”. PS. aangezien Frank, Geert al de nodige uren had lesgegeven had Ton de eer deze keer.

Martijn

Martijn

GESLAAGD

Zo ziet een echte piloot er dus uit! Martijn heeft op 22 oktober 2016 succesvol zijn praktijkexamen PPL(A)-SEP gedaan. We hebben veel respect voor papa Martijn (recent vader van Lieve) die zijn vliegopleiding heeft doorlopen in best heel drukke privéomstandigheden en vele ondernemende initiatieven in zijn bedrijf! Martijn; heel veel veilige uren in de lucht toegewenst, het echte vliegwerk kan beginnen!

Storm

Storm

FIRST SOLO

Storm heeft vandaag 17 oktober voor het eerst solo 3 circuits (met lichte crosswind) gevlogen. Binnenkort maar weer wat nieuwe dassen bestellen, want ook deze is doormidden.

Marc

Marc

FIRST SOLO

Marc heeft zijn first solo tijdens een hittegolf met korte broek gevlogen. Op donderdag 15 september 2016 ging het kwik richting de 30 graden. Om verder af te koelen heeft Marc´s instructeur Kimberley Doets zijn stropdas toen ook maar afgeknipt. Ook de PH-VHA stond na afloop uit te puffen. Marc, van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal en veel succes in de verdere vliegopleiding.

Eric

Eric

FIRST SOLO

Het maakt Eric niet heel veel uit hoe heet het is voor een solo. Vandaag op 12 september 2016 als het KNMI historisch hoge temperaturen meet, is Eric voor het eerst solo gegaan. Na een simulator sessie om de puntjes op de i te zetten volgde een “dual sortie” op de Tecnam van 6 landingen. Na het uitstappen van de instructeur begon Eric aan een voorbeeldig circuit rondje met een dito landing. We gaan overwegen of het afknippen van de das traditie niet vervangen kan worden door een duik in het zwembad…

Janis

Janis

FIRST SOLO

Vandaag, 5 september 2016, mogen wij Janis feliciteren met zijn First Solo. Hij vloog op deze mooie dag voor het eerst alleen een circuitje Hilversum in de Tecnam P2002-JF PH-VHC. De trotse flight instructor die Janis alleen naar boven liet gaan was Irvin. Van harte en veel plezier met de rest van de opleiding toegewenst namens het hele team van www.vliegschool-hilversum.nl!

Roderick

RODERICK

FIRST SOLO

Op vrijdag 19 augustus 2016 is Roderick de trotse bezitter van een RPL(A)-SEP geworden. Hij stuurde de Tecnam P2002-JF PH-VHC bekwaam door zijn praktijkexamen. Roderick, nogmaals van harte gefeliciteerd en héél veel prachtige veilige landingen toegewenst!

Jippes

JIPPES

FIRST SOLO

Op deze zeer fraaie zonnige maandag van 15 augustus 2016, heeft Jippes zijn eerste solo vlucht gemaakt. De vlieginstructeur die Jippes alleen liet gaan in de Tecnam P2002-JF PH-VHD was onze eigen Head of Training Frank Morelisse FI/FE. Na 4 prachtige landingen kwam de PH-VHD weer tot rust en was het tijd om de stropdas af te knippen. Succes met het vervolg van de praktijkopleiding. De theorie is namelijk al helemaal in the pocket, net zoals het RT en LPE certificaat. Luister naar zijn eerste reactie na de solo.

Dennis

DENNIS

FIRST SOLO

Het is echt de tijd van het jaar met veel first solo weer… Drie weken geleden ging Dennis voor het eerst helemaal alleen de lucht in. Zijn flight instructor Adeline vond dat hij daar klaar voor was, en Dennis vond het zelf blijkbaar ook 😉. Het gelukkige vliegtuig was de PH-TCM, een Tecnam P2002-JF van Vliegschool Hilversum. Dennis, veel succes met de verdere opleiding richting praktijkexamen!

Erik

ERIK

GESLAAGD

Op woensdagmiddag 27 juli 2016 was het bekende gezicht van Flight Examinator Ton weer te zien bij Vliegschool Hilversum; de examenkandidaat was Erik. Erik is geslaagd voor zijn PPL(A)-SEP, hij sloot zijn examenvlucht af met drie nette landingen met de Tecnam P2002-JF PH-TCM! Erik, nogmaals gefeliciteerd met je vliegbrevet en vele safe & happy landings toegewenst in je verdere vliegcarrière!

Huub

HUUB

FIRST SOLO

We hebben vandaag op 5 augustus 2016 alweer een first solo, of eigenlijk een “second first solo”. Huub heeft namelijk al een MLA brevet is nu bezig om ook zijn SEP te halen. Dat doet hij op onze grasgroene Cessna F172P D-EMHJ met flight instructor Irvin van Hemert, die dus ook de schaar mocht hanteren. Huub, veel succes met het vervolg van je opleiding!

Jay

JAY

FIRST SOLO

En jawel,op de laatste dag van juli 2016 hebben we weer een nieuwe solist! Het was Jay die deze zondag voor het eerst in zijn leven helemaal alleen in de cockpit zat als bestuurder van een vliegend vliegtuig. Het vliegtuig is de PH-VHC, een Tecnam P2002-JF, de trotse Flight Instructor is Hans. Jay, veel succes met het vervolg van de vliegopleiding!

Julius

JULIUS

FIRST SOLO

Op donderdag 21 juli 2016 hadden we weer een first solo te melden; Julius bestuurde voor het eerst in zijn leven hélemaal alleen een vliegtuig door het zwerk. De PH-VHD vond het allemaal prima en vlieginstructeur Maarten mocht de traditionele first solo-das afknippen. Julius, van harte!

KEVIN

FIRST SOLO

Ondanks de wat onstuimige wind en een nadering van een occlusie is Kevin met vlag en wimpel geslaagd voor zijn first solo op 8 juli 2016. Zie de video voor een prachtige landing en let vooral op de kreet na afloopt…

Jeroen

JEROEN

FIRST SOLO

En we hebben weer een first solo te melden. Op de mooie datum 16-6-16 heeft Jeroen voor het eerst in zijn leven helemaal alleen een vliegtuig bestuurd; de Tecnam P2002-JF PH-VHC. De trotse vlieginstructeur die Jeroen alleen los liet was Frank Morelisse FE, HT van Vliegschool Hilversum.

Jeroen, veel veilige en onvergetelijke uren in de lucht toegewenst!!

GEERT

FIRST SOLO

Nog voordat er wat buien over kwamen vloog Geert 3 circuit rondjes solo, voor het eerst!

Het was nog wel even wachten op de uitgifte van het medisch document (verplicht als je solo vliegt) van het ILT, maar het wachten werd beloond. Daar moet een colaatje op gedronken worden.

BOB

FIRST SOLO

Op de dag dat de JSF / F-35 door het Nederlandse luchtruim rondvloog voor een kennismaking met Nederland, vloog ook onze eigen Bob als een scheermes zijn first solo. Twee touch & goes en een full stop maakten van Bob de blijste man van de dag. Bob had natuurlijk al veel ervaring met zweefvliegen, motorvliegen en vliegtuigtechniek. Het gelukkige vliegtuig was de PH-VHD, een Tecnam P2002-JF van Vliegschool Hilversum. De onvolprezen vlieginstructeur John Mijnhout mocht Bob’s das doorknippen.

Damiën

MARI

FIRST SOLO

Donderdag 5 mei 2016 was in vele opzichten een feestdag, zeker ook voor Mari, die voor het eerst in zijn leven alleen een vliegtuig bestuurde. Het gelukkige vliegtuig was de PH-VHD, een Tecnam P2002-JF van Vliegschool Hilversum. Mari’s instructeur is Ludo, die trouwens ook héél behendig met de schaar is…

JOOST

GESLAAGD

En wéér heeft een leerling van Vliegschool Hilversum zijn PPL brevet gehaald! Joost ten Haaf, gefeliciteerd met je succesvolle examenvlucht in de PH-VHD op donderdag 28 april 2016!!
Ook Joost heeft nu het Private Pilot License, een Europees brevet, waarmee nagenoeg alle eenmotorige vliegtuigen mogen worden bestuurd zonder de beperking van Europese landsgrenzen.

Damiën

DAMIËN

FIRST SOLO

Op zondag 3 april 2016 heeft Damiën – na 12 uur instructie – zijn first solo gevlogen op de jongste leeftijd waarop dat mag: hij is pas zestien jaren jong. Damiën maakte een paar super strakke landingen in de PH-VHA, een Tecnam P2002-JF van Vliegschool Hilversum. Zijn trotse instructeur Marc Welleman mocht de das doorknippen, we geloven niet dat Damiën dat héél erg vond! 🙂

MICHIEL

FIRST SOLO

Het was op zondag 13 maart 2016 echt first solo weer. Mooi zonnig en niet te veel wind. We zijn heel blij voor Michiel die vandaag voor de eerste keer in zijn leven (en al na 8 lesuren!) een vliegtuig alleen zonder instructeur mocht besturen. Het gelukkige vliegtuig was de PH-VHC, een Tecnam P2002-JF van Vliegschool Hilversum. De blije Flight Instructor – die de das traditioneel mocht doorknippen – is Hans Ten Hove Jansen.

FRANK

FIRST SOLO

De lente zit in de lucht! Op de zonnige zondag 28 februari 2016 heeft Frank zijn first solo gevlogen. Op de foto’s kan je mooi zien wat die “first solo grijns” nu precies is. Frank vloog voor het eerst helemaal alleen in de PH-VHA, een Tecnam P2002-JF van Vliegschool Hilversum. De das mocht worden afgeknipt door zijn instructeur Marc Welleman.

Sander

SANDER

FIRST SOLO

Vrijdag 26 februari 2016 was een grote dag voor Sander. Voor het eerst in zijn leven bestuurde hij een vliegtuig geheel solo door het luchtruim. Het gelukkige vliegtuig was de PH-VHD, een Tecnam P2002-JF, die door Sander bijzonder zachtjes werd geland. Traditioneel werd de das afgeknipt (dit keer wel héél kort) door instructeur John Mijnhout.

ERWIN

FIRST SOLO

Wij mogen Erwin van harte feliciteren met zijn eerste solo vanaf vliegveld Lelystad. Na 3 prachtige landingen liet instructeur John hem toch solo gaan.

FEIKE

FIRST SOLO

Op vrijdag 22 januari 2016 hadden we weer een First Solo! De gelukkige Feike mocht van zijn instructeur John voor de eerste keer alleen het luchtruim in. Feike’s stropdas is volgens de ‘standard operating procedure’ natuurlijk ritueel afgeknipt. Het blije vliegtuig was de PH-VHD; een Tecnam P2002-JF van Vliegschool Hilversum.

SANDER

FIRST SOLO

En weer een first solo! Sander op de TCM, van harte gefeliciteerd!

GERBEN

FIRST SOLO

Yes!! weer een solist erbij. Gerben gefeliciteerd en happy landings!

HUGO

GESLAAGD PPL

En wéér heeft een leerling van Vliegschool Hilversum zijn PPL brevet gehaald! Hugo, gefeliciteerd met je succesvolle examenvlucht in de PH-TCM op dinsdag 8 september 2015!!
Ook Hugo heeft nu het Private Pilot License, een Europees brevet, waarmee nagenoeg alle eenmotorige vliegtuigen mogen worden bestuurd zonder de beperking van Europese landsgrenzen. Many safe & happy landings!

MAARTEN

GESLAAGD RPL

De first solo is al even achter de rug, en op een mooie zaterdag in september 2015 slaagde Maarten voor zijn RPL examen! Van harte Maarten!

MARTIJN

FIRST SOLO

En ook op de prachtige zondag 7 juli 2015 weer een solist!
Gefeliciteerd Martijn!!

First solo PPL

NICK

FIRST SOLO

Vrijdag 5 juni 2015 was het zover. Vliegend Nederland heeft er een nieuwe solist bij. Gefeliciteerd Nick!

ERIK

FIRST SOLO

Na een prachtige zondag hebben wij er weer een solist bij. Gefeliciteerd Erik!
Erik is na minder dan 10 uur met Hans als instructeur solo gekomen op de VHC. (Ook Hans moest deze keer de stropdas strikken)

BRAM

FIRST SOLO

En weer een first solo! Op donderdag 9 april 2015 heeft Bram de PH-TCM helemaal alleen rondgestuurd. Opmerkelijk is dat hij slechts 6 uur en 5 minuten nodig had om dit te mogen van zijn flight instructor Adeline (die zo vriendelijk was zijn stropdas te strikken om daarna af te knippen :-)). Maar Bram had al wel 190 starts en 20 uur in een zweefvliegtuig in zijn logboek. Een heel knappe prestatie met een keurige landing op het zonnige EHHV!

JOOST

FIRST SOLO

22 maart 2015; vandaag mogen wij de eerste solist van 2015 feliciteren. Gefeliciteerd Joost!! Op de foto met de trotse instructeur Marc Welleman!

FERRE

FIRST SOLO

Op zaterdag 18 oktober 2014 maakte Ferre zijn eerste solovlucht in de PH-VHD! Van harte Ferre!
Wat een ongelofelijke ervaring. Thanks Maarten!