Vliegschool Hilversum biedt op de hele vloot een breed pallet aan vlieglessen aan. De vliegtijden zijn standaard 45 of 60 minuten of kies voor een proeflespakket van 3 of 5 vlieguren als je serieus overweegt om de opleiding tot privé piloot te volgen.

Proefles

Hoe cool is het om veilig naast een instructeur een vliegtuig te besturen.

Na ontvangst door je instructeur volgt een interessante briefing over hoe een vliegtuig vliegt en hoe de besturing werkt. Belangrijk, want je mag ca. 90% van de tijd zelf sturen en je zal verbaast zijn hoe eenvoudig het eigenlijk is. Je gaat oefenen met rechtuit vliegen en bochten maken.

Naast het ontwikkelen van een vlieggevoel is het landschap waar je overheen vliegt erg belangrijk. Vliegveld Hilversum is de perfecte uitvalsbasis waar vele bezienswaardigheden in de buurt te vinden zijn, zoals; Loosdrechtse plassen, Pyramide van Austerlitz, Schiphol, Amsterdam city, etc. Kortom de topografische kennis wordt naast het vliegen ook op de proef gesteld.

Kies het type vliegtuig en het aantal minuten voor een proefles in onze webshop. Je ontvangt in je bestelling automatische een Voucher voor jezelf of om weg te geven.

45 min
60 min

Of neem contact op voor andere wensen.

Proeflespakket

Naast “losse” proeflessen kan je ook kiezen voor een wat serieuzer proeflespakket programma. Het kan maar zo zijn dat je net wat meer gevoel wilt krijgen of een vliegbrevet echt iets voor jou is. De opzet is gelijk aan een proefles en je hebt net wat meer de tijd, waarbij we net doen alsof je de opleiding echt start. We volgen de eerste 5 lessen van het trainingsprogramma en het kan maar zo zijn dat je na deze lessen het vliegtuig zelfstandig kan vliegen, bochten kan maken en klimmen en dalen. Op basis van deze ervaring kan je een goede inschatting maken of je het “in” je hebt.

Omdat wij met 3 type vliegtuigen vliegen kan je naast het proeflespakket van 5 uur op 1 type, ook voor een “vloot mix” kiezen. Dit programma is erg populair, omdat je hierdoor ook een goede keuze kan maken op welk vliegtuig je de opleiding wilt voortzetten.

Alle gevlogen uren worden in een logbook genoteerd en tellen mee voor de officiële vliegopleiding.