Voor een brevet afgifte moet je ook een Radiotelefonie VFR certificaat (RT in wandelgangen) bezitten. Wij wijzen onze leerlingen door naar ATC-COMM voor de internet cursus met een zeer ervaren en actieve verkeersleider van het LVNL. Dit is een voorbeeld van Schiphol Tower;

 

In deze cursus leer je in 6 avonden met medecursisten praktisch communiceren met de verkeersleider. Na het oefenen van allerlei scenario’s, vindt op de laatste avond het examen plaats.

Met behulp van de VHF radio en transponder leer je de juiste fraseologie voor de communicatie met een verkeersleider. Zeker handig in combinatie met je praktijklessen. Bij deze internet variant van de cursus log je als cursist in via de website en moet je eenmalig een communicatieprogramma installeren waardoor je kunt communiceren met de instructeur. Nadat je bent ingelogd kom je in een speciaal ontwikkelde applicatie en krijg je een (mode-s) transponder én een (8.33 kHz / 25kHz) radio te zien. Zie afbeelding.

Deze 2 apparaten ga je bedienen tijdens de cursus en de instructeur kan via internet de instellingen volgen. De communicatie met de instructeur vindt via het communicatieprogramma plaats d.m.v. Voice Over IP. Op deze manier kun je op professionele wijze een RT cursus volgen terwijl je de deur niet uit hoeft. De benodigdheden zijn een computer met internet en een microfoon of headset. Het lesboek krijg je thuisgestuurd en hieruit gaan we na een korte theoretische introductie zoveel mogelijk virtuele vluchten beoefenen. De cursus sluit geheel aan bij de exameneisen van ILT.

Je krijgt vanzelf een uitnodiging van ATC-COMM als je je aanmeld als leerling bij ons. Ondertussen kan je al wat oefenen via LiveATC.