LAPL SEP – RPL MLA

LAPL SEP – RPL MLA2018-04-29T17:27:02+00:00

LAPL SEP naar RPL MLA

Hiervoor heb je minimaal 3 vlieguren en 10 starts en landingen nodig. Wij hebben bij Vliegschool Hilversum alleen SEP vliegtuigen en geen MLA’s (met een MTOW tot 450 kg), dus kunnen hierin niet faciliteren.

NB. Na 8 april 2018 is het niet meer mogelijk om de omgekeerde conversie te doen, dus vanuit je RPL MLA brevet een LAPL SEP. Voor die tijd kon je nog via de RPL SEP dit eenvoudig regelen, maar nu moet je de LAPL SEP opleiding (praktijk en theorie) in zijn geheel doen. De omgekeerde route is wat eenvoudiger, dus van LAPL SEP naar een RPL MLA bevoegdheid. .

Wil je zowel de RPL MLA als LAPL SEP vliegtuigtypes blijven vliegen, dan moet je beide brevetten apart geldig houden. Je vlieguren voor het geldig houden van je RPL MLA brevet (11 uur + 1 uur herhalingstraining in het 2e jaar), gelden namelijk niet voor de verlenging van je LAPL SEP brevet (12 uur + 1 uur herhalingstraining in de afgelopen 24 maanden). Nationale brevetten zoals het RPL MLA, die dus niet onder de Europese EASA Part-FCL regels vallen (voor het besturen van Annex II vliegtuigen), blijven ook na 8 april 2018 in gebruik. Kijk voor de nationale regelgeving op Wetten.nl.