Producten

RPL SEP – LAPL SEP

RPL SEP – LAPL SEP 2017-05-01T12:05:32+00:00

Ben je nu “beperkt” tot het EHAA luchtruim of wil je fase 2 afronden vanuit een RPL MLA? Laat je RPL SEP dan converteren naar een LAPL SEP. Dit kan uiterlijk tot 8 april 2018. Daarna is het RPL SEP niet meer geldig. Het is nog niet duidelijk welke eisen er gaan geleden om het naar een LAPL SEP om te zetten. Dit zou kunnen variëren van het opnieuw doen van je theorie, een profcheck of in het ergste geval de hele opleiding opnieuw moeten doen.

Let wel op dat je minimaal 10 uur solo als PIC moet vliegen na afgifte van het LAPL SEP brevet om met passagiers te mogen vliegen. Hoewel als je in het Nederlandse luchtruim blijft kan je al na 5 solo PIC uren, passagiers meenemen op je RPL SEP brevet. Na de overige 5 solo uren (met passagiers dus), vlieg je verder met je LAPL SEP.

Deze conversie kan je zonder tussenkomst van een vliegschool doen. Je hebt ook een Radiotelefonie en LPE certificaat en medical klasse II nodig. Als je eenmaal een LAPL SEP brevet hebt, kan je volstaan met een iets goedkopere LAPL keuring.

Bovendien moet je voldoen aan deze eisen;

 

  • Ik heb tenminste 6 uur voltooid als gezagvoerder (PIC) op een SEP en/of TMG

  • Ik heb tenminste 3 uur solo overlandnavigatievluchten uitgevoerd op een SEP en/of TMG,

  • Ik heb een uitwijkprocedure naar een uitwijkvluchthaven getraind of uitgevoerd,

  • Ik heb een (instructie) vlucht op lage hoogte (ca. 500/600 ft) onder omstandigheden met verminderd zicht getraind of uitgevoerd.

 

Als je de 2 onderste items nog niet hebt, boek dan een vlucht met een instructeur. In principe kan je beide items in één vlucht laten aftekenen. Kijk op onze KIWA/CBR/ILT pagina voor het juiste formulier.

Het KIWA rekent €73,81 hiervoor.