Vliegschool Hilversum heeft een duidelijke visie op kennisoverdracht door simulatie. Virtual Reality is een krachtig hulpmiddel gebleken om vaardigheden van vliegers te trainen, zowel motorisch als procedureel.

Met deze simulator kunnen we natuurlijk “op de grond” doorvliegen en lessen als vliegveld Hilversum beperkt opengesteld is. Of het weer te slecht is om in het echt de lucht in te gaan.

Alle oefeningen uit de LAPL/PPL syllabus kunnen ook op de simulator worden gevlogen. Circuits vliegen, landingen oefenen, je grote overlandvlucht kan je real time vliegen als navigatie oefening etc. En met het “instructor station” kunnen we in een handomdraai allerlei situaties oproepen, zoals slechter weer, blokkeren van de pitotbuis, brandstof lek, traffic op je af laten komen of je even snel weer op final te zetten voor het oefenen van de landing.

De VSH Flight Simulator is een aanvulling op onze praktijkopleiding. De VSH GA-SIM is “non certified”; simulator-uren kunnen niet als vlieguren worden geschreven in het logboek. De ervaring leert dat als beginnende of ervaren vliegers eenmaal plaats nemen in de simulator stoel, ze helemaal opgaan in de situatie.

€ 99,- incl. BTW per detail van 1:45 uur met instructeur (Crewcard)

Boeken van de VSH GA-SIM: bel met 035 – 577 1201

Zie onze webshop voor Simulator Scripts