In het voor- en najaar geven we klassikale theorie lessen in alle vakken voor het LAPL/PPL brevet. In combinatie met zelfstudie zorgen wij voor een gedegen theoretische basis voor je vliegcarrière.

De klassikale theorielessen worden erg op prijs gesteld vanwege de interactie tussen leraar en leerlingen. En vaak zien we vliegvriendschappen ontstaan.

Wij bieden de theorie-opleiding aan in combinatie met onze praktijkopleiding. Het alleen afnemen van de theorie-opleiding is bij ons niet mogelijk.

De lesavonden zijn op de maandag- en dinsdagavonden en duren van 19:00-22:00 uur. Om de tijd zo efficient mogelijk te benutten zou je een vliegles vooraf kunnen plannen of vanuit je werk direct naar ons toe kunnen komen.

Afhankelijk van de hoeveelheid lesstof zijn er 1 of meerdere avonden per vak gepland.

Vak Code Avonden
Meteorologie MET 3
Communicatie COM 2
Navigatie NAV 3
Fysiologie HPL 1
Vliegtuigtechniek AGK 3
Luchtvaartwetgeving LAW 1
Aerodynamica en Prestatieleer POF 3

Tijdens deze lessen behandelen we ook de moeilijke vragen uit onze Drillster database en recent gestelde examenvragen van het CBR. Drillster is een online platform met up-to-date examenvragen.

Al onze leerlingen zijn welkom op de geplande data en je kan zo vaak meedoen als je wilt en ons beleid is dat je 10 avonden verplicht op de vliegschool moet zijn. Iets wat prima haalbaar moet zijn voor deze serieuze hobby. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd als je op vakantie/zakenreis bent bijvoorbeeld, dus bieden we ook het volgen van de les op afstand aan. Hierover verder op deze pagina meer.

Je zou ervoor kunnen kiezen om de wat technischer vakken via de klassikale avonden te volgen en de makkelijkere vakken zoals Luchtvaartwetgeving, VFR Communicatie en Fysiologie via zelfstudie te leren.

Sluit de agenda van de vakken niet goed bij je aan en wil je je voorbereiden op andere vakken, dan stellen we onze lesruimte gratis beschikbaar voor zelfstudie. Hier kan je ongestoord studeren, als er thuis even geen rust te vinden is en er loopt altijd wel een instructeur rond waar je vragen aan kan stellen.

Voor onze klassikale theorie lessen betaal je een vast tarief van €495,- voor in totaal dus 16 avonden per cyclus. Wil je gebruik maken van verschillende cycli omdat je het niet in 4 maanden wilt doen, dan is dat geen probleem. Als je uiteindelijk maar 10 avonden hebt meegedraaid. We tekenen na iedere avond je aanwezigheid af in onze theoriesyllabus.

Na betaling van dit klassikale theorie lessen pakket, ontvang je van ons het toelatingsbewijs van het CBR formulier om je aan te melden voor de theorie examens. De rest van de procedures bij het CBR lees je hier.

Informatie over hoe je examens reserveert en wat de voorwaarden zijn, lees je op onze CBR info pagina.

Om het plaatje compleet te maken dien je ook rekening te houden met het aanschaffen van:

Naast het bijwonen van de klassikale theorielessen op de vliegschool, bieden we ook de mogelijkheid om ze op afstand te volgen.

Via je email ontvang je een inlogverzoek en kan via een App deelnemen aan de klassikale theorielessen die gegeven worden op de vliegschool.

De digitale optie is beperkt tot 4 deelnemers per les, want we geven de voorkeur aan de klassikale theorielessen op de Vliegschool vanwege een betere interactie met instructeur en medeleerlingen. Maar voor degene die (tijdelijk) in het buitenland zitten of niet makkelijk kunnen afreizen is dit een uitkomst. Ook bieden we de mogelijkheid om 1:1 privélessen te volgen via dit systeem. De prijs is dezelfde als dat je op de vliegschool aanwezig bent.

Voor ieder theorievak hebben we een vlieginstructeur als specialist. Als je een inhoudelijke vraag hebt neem je contact met ons op en wij regelen zonodig een afspraak tussen leerling en instructeur.

Naast deze klassikale theorielessen kan je ook privé theorielessen boeken met je eigen praktijkinstructeur. Mocht een vliegles niet doorgaan vanwege het weer, dan is dit een mooi alternatief.

Frank
FrankNAV en MET
Frederik
FrederikCOM, HPL en LAW
Hans tHJ
Hans tHJPOF en AGK
Rutger
RutgerLAW en NAV