Wij organiseren regelmatig workshops om vliegers en leerlingen meer achtergrond kennis te geven. Alle workshops verschijnen tijdig in de EVENTS kalender en worden per mail onder de aandacht gebracht. Vliegschool Hilversum is een school waar je samen met andere vliegers je hobby tot hogere hoogte kan brengen.

Motortechniek

De integratie van een onderhoudsbedrijf in een vliegschool betekent dat er veel kennis gedeeld kan worden tussen vlieger en technici. Om het gat tussen de theorieboeken en praktijk te dichten houden wij een paar keer per jaar een druk bezochte workshop Motortechniek.

Onder deskundige leiding van onze gecertificeerde en zeer ervaren vliegtuigtechnicus Dennis krijg je niet alleen uitleg over de werking van Rotax en Lycoming motoren, maar ook over de juiste startprocedures, brandstofsoorten, hoe carburateurbrand ontstaat etc. De workshop begint met een presentatie, gevolgd door een sessie in de hangaar.

Nogmaals bedankt voor de cursus. Erg leuk en leerzaam!
Sander

Avionics

De tijd dat je alleen een Bendix King radio aantreft in je vliegtuig ligt ver achter ons. In de vloot van VSH tref je ook COM/NAV-radio’s, audiopanels en transponders aan van Garmin, TRIG en Aspen. Bovendien is er nog meer apparatuur aan boord, zoals intercom, ELT en GPS. Voor een veilige vluchtuitvoering is het noodzakelijk dat je al deze apparatuur doeltreffend weet te bedienen.

De praktische Avionics Workshop sluit aan op het theorievak communicatie en de RT-praktijkcursus. De doelgroep is: alle gebrevetteerde vliegers bij VSH én alle gevorderde leerlingen en die deze basiskennis reeds hebben. Er wordt niet alleen ingegaan op de praktische bediening van de knoppen op avionics in alle vliegtuigen van de vloot van VSH, maar er wordt ook ruim aandacht besteed aan storingsdiagnose, troubleshooting, luchtruimgebruik bij comfails en de bijbehorende RT. Kortom, een echte insteek vanuit de Pilot in Command en de veilige vluchtuitvoering!

Deze zeer informatieve workshop is echt een “must” voor alle brevethouders én (gevorderde) leerlingen. Wij zijn van mening dat iedere vlieger/huurder bij VSH deze workshop zou moeten bezoeken voor zijn/haar eigen kennisverdieping en vliegzekerheid. Als teaser hebben we een aantal vragen geformuleerd (zie de bijlage). Als je zeker weet dat je álle antwoorden goed hebt, geef je dan vooral bij VSH op als docent ;-). Zo niet, dan zien we je graag als deelnemer aan de workshop!

De workshop is gelimiteerd tot 15 deelnemers om goed aandacht te kunnen besteden aan specifieke vragen van deelnemers. De Avionics Workshop wordt een terugkerend onderdeel op de evenementenkalender van Vliegschool Hilversum. Deelnemers ontvangen de VSH Avionics Troubleshoot Checklist.

Meteorologie

Het weer voor een lokale vlucht kan je wel aardig inschatten. Voor een vlucht naar Texel moet je je al meer verdiepen in het weer en zijn de bronnen van het KNMI goed beschikbaar. Maar voor een vlucht naar het buitenland heb je te maken met verschillende weerdiensten.

Het doel van deze avond is om te leren beslissen of je een buitenlandse vlucht veilig zou uitvoeren met de gegevens die voorhanden zijn. De passage van een frontensysteem vormt de basis voor deze avond. Onder leiding van een luchtvaartmeteoroloog bespreken we uitvoerig de (on)mogelijkheden.

Je krijgt een week voor deze avond de vluchtgegevens om je in te lezen plus een verzoek om een paar vragen te beantwoorden. We presenteren dan op groepsniveau of vliegers beslissen om de vlucht uit te voeren of waarom niet.

We eindigen de presentatie met “bookmarks” die je snel toegang geven tot de juiste weersites afhankelijk van je route.