Bel ons op 035-5771201|info@vliegschool-hilversum.nl

VFR NAVIGATIEPLAN

VFR NAVIGATIEPLAN 2017-05-01T12:05:31+00:00

VFR Navigatieplan (pdf)

Navigeren volgens de “old school” methode, dus handmatig koersen en tijden uitrekenen met behulp van de VFR kaart, Jeppsen flightcomputer, protractor, liniaal en de laatste meteorologische windgegevens. Vul dit Navigatieplan in en vouw hem dubbel. Je hebt dan de te vliegen tijden en koersen bij de hand voor je kneeboard. Tijdens de opleiding kan je ook gratis gebruik maken van onze ipad met Skydemon.

VFR Navigatieplan (pdf)

VFR Navigatieplan (xlsx)

Of als je bekend met het invullen van een VFR Navigatieplan en je wilt je koers en tijd wat sneller uitrekenen, dan kan je deze spreadsheet versie gebruiken. Let op dat je op je Skill-Test (praktijk-examen) het handmatig kan.

VFR Navigatieplan (xlsx)

Skydemon

Als leerling of als vlieger bij Vliegschool Hilversum kan je ook gratis gebruik maken van een iPad mini met Skydemon. Je kan je VFR Navigatieplan thuis maken en mailen naar dit adres. Aangekomen op de Vliegschool open je je plan in de iPad en je kan direct vertrekken met het actuele weer en NOTAM gegevens.

SkyVector

Om je route eenvoudig uit te zetten kan je deze gratis online SkyVector tool gebruiken. Vul het Flight Plan in en pas je route waar nodig aan. Als je inlogt wordt de actuele wind meegenomen in de berekening.

Producten