Vliegveld Hilversum (EHHV)

Het vliegveld waar VSH gevestigd is

Vliegschool Hilversum en Vliegveld Hilversum zijn niet hetzelfde. Er zijn meerdere bedrijven gevestigd op Vliegveld Hilversum (EHHV) en onze vliegschool is daar één van. EHHV wordt aangestuurd vanuit Stichting Vliegveld Hilversum (SVH).

EHHV staat trouwens voor “Europa-Holland-Hilversum”. EHHV is de code van de International Civil Aviation Organization (ICAO) voor Vliegveld Hilversum.

Bekijk de circuits en de landingsbanen
EHHV op de kaart

Alle informatie over het Nederlandse luchtruim en vliegvelden kun je vinden op de AIP site van het LVNL (kies op deze site voor de Aeronautical Information Products (eAIP).

De officiële documenten van het LVNL betreffende EHHV, hebben we hieronder voor je klaargezet.

Disclaimer: Gebruik deze informatie voor oefening en studie, maar niet voor daadwerkelijke vluchtplanning. Raadpleeg daarvoor altijd de officiële bronnen.

Visual Approach EHHV vac1

Visual Approach EHHV vac2

Aerodrome Info EHHV adc

Aerodrome Info EHHV gmc

Approach EHHV extra inzichtelijk

Vliegveld Hilversum heeft best een paar uitdagingen als het om approach en landingen gaat. Om een nog beter inzicht te krijgen waar het EHHV circuit zich bevindt, hebben we deze plaatjes gemaakt.

Luister mee met de toren

Vliegveld Hilversum is een actief veld, daarom is het belangrijk om de radio uit te luisteren. Breng de toren (en ander verkeer) op de hoogte van je positie, hoogte en plannen als je aankomt en/of vertrekt op EHHV.

EHHV Radio Frequenties:

Hilversum Radio 131.030 MHz
Hilversum Gliding 122.475 MHz

Vlucht Informatie Service:

FIC Amsterdam Information 124.300 MHz
FIC (MIL) Dutch MIL Info 132.350 MHz

Meer weten over Vliegveld Hilversum?

Bezoek dan de website van EHHV